205.00  zBTW
246.00  mBTW
4513
Voorraad
+

Description

Schaalmodellen voor verzamelaars, nauwkeurig afgewerkt, exacte reproductie, zeer gedetailleerd, authentiek, in metaal, gebouwd, op schaal 1:24.

Sublieme reproductie van één van de “Koningen van de Weg” uit de jaren ’50 en ’60, de UNIC ZU 122 Izoard 1960 vrachtwagen, 6 cylinder, 160 pk, slaapcabine, versie ”vervoer groenten en fruit”. Onder de term “primeurs” verstaan wij zowel de verse groenten en fruit als hun vervoerders, die in de jaren ’50 en ’60 deze goederen vanuit de productieregio’s (hoofdzakelijk de Provence) naar de verbruiker vervoerden, hoofdzakelijk naar Parijs en de andere grote steden in Frankrijk (*). De snelste, de meest krachtige en betrouwbare vrachtwagens, zoals de Unic ZU 122 Izoard genoten dan ook de voorkeur van deze transporteurs. De kastopbouw van het type “maraîchère, stak boven de cabine uit. Achteraan een neerwaarts klappende laadklep (om extra kisten te laden) en zijdeuren om het laden en lossen (met de hand in die tijd) te vergemakkelijken. Deze koetswerkopbouw ‘maraîchere” was in hout gemaakt op een frame in metaal. Op beide flanken bovenaan een rooster voor de verluchting, terwijl bij mooi weer het zeildoek opgerold werd.

Al deze kenmerken worden minutieus nagemaakt op het door Maqmadon voorgestelde schaalmodel van het type “maraîchere”. De roosters, openslaande zijdeuren, de neerklapbare achterklep en een mooie reproductie van de houten opbouw. Deze modellen hebben geen belettering, maar zijn voorzien van een blad met decals, die iedere verzamelaar toelaten, indien gewenst, zijn exemplaar te personaliseren. Het bijgevoegde decal blad voorziet transfers die beantwoorden aan vier verschillende vervoerders van “primeurs” met voor iedere versie transfers voor de deuren en kap boven de cabine, nummerplaten voor- en achteraan en de platen van het depaertement.

(*) Dit epos werd door de televisieserie “La Route” in 1964 gepopulariseerd.

Categorie "Vrachtwagens met historiek"

Kenmerken

 • Diecast cabine en chassis
 • Diecast Opbouw “groenten en fruit” met hout bedekt
 • Motor, wielen, ophanging, chassis, volledig gedetailleerd interieur van bestuurderscabine
 • Motorkap kan geopend worden met vier afneembare en twee naar boven klappende panelen
 • Portieren kunnen geopend worden
 • Bestuurbare voorwielen
 • Nauwkeurig gereproduceerde banden met profiel, markering op de flanken en juiste afmetingen
 • Cardanas draait rond met achterwielen
 • Deuren op de zijflanken gaan open
 • Deuren achteraan gaan open
 • beweegbare achterklep
 • Afneembare huif op frame in metaal
 • Schaal 1/24, +/- 38 cm
 • Gelimiteerde en genummerde oplage met certifikaat
Beschikbaar

Beoordelingen

le réalisme de cette maquette, ses détails et la grande fidélité de la reproduction de ce modèle sont tout simplement "bluffants". Il s'agit d'un véritable petit bijou transformant une vitrine en véritable musée intéressant même les non passionnés. Merci Maqmadon.
Ce modèle est un des fleurons de ma collection : vraie bâche, parement en bois, ouvrants fonctionnels, rendu impeccable, guide-âne sur ressorts, capot ouvrant en trois parties, vraiment tout y est.
A quand d'autres UNIC ?
Schrijf een beoordeling

Produits suggérés

1. 
90D1201
28.75  zBTW
Coffret de 12 panneaux de signalisation routière Echelle 1/24 ème Pour compléter vos collections de camions et voitures à l'échelle du 1/24ème, pour...
Voorraad
+

2. 
90A1201
12.00  mBTW 10.00  zBTW

Schaal 1/24 - Beschikbaar

Voorraad
+

3. 
90B2101
17.00  mBTW 14.17  zBTW
NOBLEBUILT

schaal 1/24 -  beschikbaar

Voorraad
+