UNIC ZU 122 Izoard Vrachtwagen voor het vervoer van groenten en fruit "groen"

[--]
4514
Voorraad

Description

Schaalmodellen voor verzamelaars, nauwkeurig afgewerkt, exacte reproductie, zeer gedetailleerd, authentiek, in metaal, gebouwd, op schaal 1:24.

Sublieme reproductie van één van de “Koningen van de Weg” uit de jaren ’50 en ’60, de UNIC ZU 122 Izoard 1960 vrachtwagen, 6 cylinder, 160 pk, slaapcabine, versie ”vervoer groenten en fruit”. Onder de term “primeurs” verstaan wij zowel de verse groenten en fruit als hun vervoerders, die in de jaren ’50 en ’60 deze goederen vanuit de productieregio’s (hoofdzakelijk de Provence) naar de verbruiker vervoerden, hoofdzakelijk naar Parijs en de andere grote steden in Frankrijk (*). De snelste, de meest krachtige en betrouwbare vrachtwagens, zoals de Unic ZU 122 Izoard genoten dan ook de voorkeur van deze transporteurs. De kastopbouw van het type “maraîchère, stak boven de cabine uit. Achteraan een neerwaarts klappende laadklep (om extra kisten te laden) en zijdeuren om het laden en lossen (met de hand in die tijd) te vergemakkelijken. Deze koetswerkopbouw ‘maraîchere” was in hout gemaakt op een frame in metaal. Op beide flanken bovenaan een rooster voor de verluchting, terwijl bij mooi weer het zeildoek opgerold werd.

Al deze kenmerken worden minutieus nagemaakt op het door Maqmadon voorgestelde schaalmodel van het type “maraîchere”. De roosters, openslaande zijdeuren, de neerklapbare achterklep en een mooie reproductie van de houten opbouw. Deze modellen hebben geen belettering, maar zijn voorzien van een blad met decals, die iedere verzamelaar toelaten, indien gewenst, zijn exemplaar te personaliseren. Het bijgevoegde decal blad voorziet transfers die beantwoorden aan vier verschillende vervoerders van “primeurs” met voor iedere versie transfers voor de deuren en kap boven de cabine, nummerplaten voor- en achteraan en de platen van het depaertement.

(*) Dit epos werd door de televisieserie “La Route” in 1964 gepopulariseerd.

Categorie "Vrachtwagens met historiek"

Kenmerken

 • Diecast cabine en chassis
 • Diecast Opbouw “groenten en fruit” met hout bedekt
 • Motor, wielen, ophanging, chassis, volledig gedetailleerd interieur van bestuurderscabine
 • Motorkap kan geopend worden met vier afneembare en twee naar boven klappende panelen
 • Portieren kunnen geopend worden
 • Bestuurbare voorwielen
 • Nauwkeurig gereproduceerde banden met profiel, markering op de flanken en juiste afmetingen
 • Cardanas draait rond met achterwielen
 • Deuren op de zijflanken gaan open
 • Deuren achteraan gaan open
 • beweegbare achterklep
 • Afneembare huif op frame in metaal
 • Schaal 1/24, +/- 38 cm
 • Gelimiteerde en genummerde oplage met certifikaat

MODEL VERKOCHT door :

IXO Collections

Editions CANY

Tacot

Beoordelingen

Superbe camion UNIC de type maraicher, avec son habillage en bois véritable. A découvrir pour tout collectionneur de cette série de camions.
Camion reçu juste avant Noël. Il est juste magnifique. Zamak, vrai plaquage bois, vache avec élastiques de fixation... Vraiment magnifique, merci
bonjour très belle reproduction de camion zu unic jais vue le même que celui la dans le tournage d'une série tl (la route ) qui était diffusé en 1963/ 64 cette série peut se trouvé pour tous les amateurs et passionné de anciens camion il y avait l'acteur jean Gaven (morin des mort ) et ( rené Darry ) que de souvenir car ses camions miniature ressemble vraiment a des vrais ?? peut -être vous allez vous attaqué aux 1/ 8 pour nous évité d'acheté un vrais camion lol je plaisante plus on voie une grande échelle plus on se croirais dans un vrai camion
Schrijf een beoordeling

Produits suggérés

1. 
90A3303
[--]

Schaal 1/24 - beschikbaar  

 

Voorraad

2. 
47C5201


4. 
47A3201
[--]

schaal 1/24

Voorraad

5. 
4502
[--]

Metaal Modell Schaal 1/24

Beschikbaar
Voorraad

6. 
4503
[--]

Metaal Modell Schaal 1/24

Beschikbaar
Voorraad

7. 
4343
[--]

Metaal Modell Schaal 1/24

Beschikbaar
Voorraad

8. 
47C5302

9. 
90A1201
12.00  mBTW 10.00  zBTW

Schaal 1/24 - Beschikbaar

Voorraad
+

10. 
43B5512
[--]

Metaal Modell Schaal 1/24

Beschikbaar
Voorraad

11. 
4342
[--]

Metaal Modell Schaal 1/24

Beschikbaar
Voorraad

12. 
4504
[--]

Metaal Modell Schaal 1/24

Beschikbaar
Voorraad

13. 
4513
[--]

Metaal Modell Schaal 1/24

Beschikbaar
Voorraad